Doldurma Nedir?
Dolgu, ciltte ve bağ dokusunda doğal olarak bulunan ve zamanla azalan hyaluronik asidin tamamlanması işlemidir. Derin kırışıklıkları doldurmak, göz altı çukurlarını doldurmak ve dudakları doldurmak için kullanılır.
Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Mimiklere bağlı oluşan kırışıklıkları gidermek ve dudakları keskinleştirmek için alına, dudak ve göz kenarlarına ise dolgunlaştırmak için dolgu işlemi uygulanır.
Dolgu Uygulamasının Faydaları Nelerdir?
Özellikle burundan başlayıp dudak kenarına kadar uzanan çizgiler, dudak kenarından çeneye inen kırışıklıklar, iki kaş arasında veya alında oluşan kırışıklıklar ve göz kenarlarında kaz ayağı gibi görüntü oluşturan çizgiler genellikle derindir ve cilt aşındırma yöntemleriyle düzeltilemez. Bu amaçla dolgu malzemeleri kullanılmaktadır. Göz altı ekskavasyonu ve göz altı purpurasını azaltmak, dudakları kalınlaştırmak veya keskinleştirmek için de kullanılır. Uygulama alanındaki kırışıklıkların, çökme ve deformasyon problemlerinin azalmasına katkı sağlar.
Dolgu Uygulamasının Dönemleri ve Aşamaları Nelerdir?
Uygulama yaklaşık 1 saat sürmektedir. Uygulamaya başlanırken uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezik krem sürülerek bölge uyuşturulur. Bir süre bekledikten sonra bölge özel bir antiseptik sıvı ile temizlenir. Uygulama öncesi test yapılmasına gerek yoktur. Özel enjektörlerin içi jel şeklinde olan bu ürün, kendi özel ve küçük iğneleri ile istenilen bölgelerin cilt altına enjekte edilerek uygulanır. Uygulama bitiminde 10-15 dakika soğuk kompres uygulanır. Dolgu işlemi kullanılan hyaluronik asit maddelerinin özelliğine göre 6-12 ayda neredeyse kalıcıdır. Standart bir uygulama olan 1 milimetre tek dolum işleminin yeterli olmadığı durumlarda.
Dolgu Uygulamasından Kimler Kaçınmalı?
Dolgu maddesine alerjisi olanlar, immünosupresif tedavi görenler, nöromusküler sistem hastalıkları (Eaton-Lambert Sendromu, Myasthenia Gravis vb.), hamile ve emzirenlere, aktif enfeksiyonlu bölgelerde dolgu işlemi uygulanmaz. ve iltihaplanma. Yanında aile ferdi olmayan küçüğün durumunda işlem yapılmaz.
Dolgu Uygulaması Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
İşlem öncesi ve sonrasında aspirin, kan sulandırıcı ve alkol tüketilmemelidir. Makyajsız gelinmesi tavsiye edilir. Uygulama günü sıcak su ile duş alınmamalı, sauna-Türk hamamına gidilmemeli ve alkol tüketilmemelidir.
Dolgu Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?
Uygulamadan sonra; geçici şişlik, ödem (dolgunun su tutmasından dolayı), morarma, iğne girişinde hafif kanama, pullanma görülebilir. Uygulama sonrasında şişlik, dolgunluk veya kızarıklık olması durumunda soğuk kompres uygulanmalıdır.